Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργατικοί (Μ. Βρετανία): Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτραπεί ένα άτακτο Brexit

tags :
Εργατικοί (Μ. Βρετανία): Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτραπεί ένα άτακτο Brexit
Πολιτικός πυρετός στη Μ. Βρετανία και ενώ πλησιάζει η 31η Οκτωβρίου
Την ώρα που Βρετανοί πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν ακόμα και το σενάριο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός των επόμενων ημερών, το Εργατικό Κόμμα της Μ. Βρετανίας υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να αποτρέψει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Την θέση αυτή αναμένεται να επαναλάβει κατά σημερινή του ομιλία ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn, την ώρα που βουλευτές των Συντηρητικών φέρονται να είναι έτοιμοι να καταθέσουν σχέδια προς νομοθέτηση προκειμένου να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, με την κυβέρνηση του Boris Johnson να τους προειδοποιεί ότι σε αυτήν την περίπτωση θα «καταστρέψουν» τη διαπραγματευτική θέση της βρετανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στη σημερινή του ομιλία ο Corbyn θα υποστηρίξει ότι η κίνηση του Johnson να ανασταλούν οι εργασίες του κοινοβουλίου αποτελεί «επίθεση στη δημοκρατία στην οποία θα προβληθεί αντίσταση»
«Εργαζόμαστε μαζί με άλλα κόμματα για να κάνουμε τα πάντα, ότι χρειάζεται για να απομακρύνουμε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού» θα πει ο Corbyn.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson υποστηρίζει ότι η επιλογή που έχουν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων είναι είτε να συνταχθούν με τον Corbyn, που κατ’ αυτόν θέλει «να ακυρώσει τη δημοκρατική λαϊκή ετυμηγορία και να βυθίσει τη χώρα στο χάος» ή με αυτούς που θέλουν «να προχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης