Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικό Κοινοβούλιο: Ο Johnson βρίσκεται αντιμέτωπος με νομικές και διπλωματικές προκλήσεις

tags :
Βρετανικό Κοινοβούλιο: Ο Johnson βρίσκεται αντιμέτωπος με νομικές και διπλωματικές προκλήσεις
Νομικοί και διπλωμάτες αντιτίθενται στην αναστολή λειτουργίας του Βρετανικού Κοινοβουλίου
Ο Boris Johnson αντιμετωπίζει αυξανόμενες νομικές, πολιτικές και διπλωματικές προκλήσεις στο σχέδιό του για το Brexit.
Η Ιρλανδία κατηγόρησε την Βρετανία ότι η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου είναι παράλογη, ενώ το Δουβλίνο απέρριψε απροκάλυπτα τις προτάσεις του για το backstop.
Εν τω μεταξύ ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός John Major προσπάθησε να εμποδίσει την αναστολή του κοινοβουλίου.
Με την έγκριση και της βασίλισσας Ελισάβετ, το Βρετανικό Κοινοβύλιο θα κλείσει από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2019, ενώ το Brexit είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου.
Το τελικό αποτέλεσμα της τριετούς βρετανικής κρίσης παραμένει ασαφές με επιλογές που κυμαίνονται από την άτακτη έξοδο, μέχρι εκλογές τελευταίας στιγμής ή δημοψήφισμα που θα μπορούσε να ακυρώσει το Brexit.
Όσο κι αν ο Boris Johnson διατείνεται εδώ και χρόνια ότι θα βγάλει την Βρετανία από την Ε.Ε. με ή χωρίς συμφωνία, οι πιέσεις που δέχεται αυξάνονται. Οι αντίπαλοί του στο κοινοβούλιο σχεδιάζουν να διαλύσουν τα σχέδιά του, ή να ανατρέψουν την κυβέρνησή του ενώ η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου βρίσκεται σε δικαστικό έλεγχο.
"Ο Boris Johnson περιγράφει μια πολύ σαφή και σταθερή θέση αλλά είναι μια εντελώς παράλογη θέση ότι η ΕΕ δεν μπορεί να το διευκολύνει και πρέπει να το γνωρίζει αυτό", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Simon Coveney σε συνέντευξή του.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατόν, αλλά επέμεινε ότι η ΕΕ δεν θα μπορούσε να συζητήσει εκ νέου την Συμφωνίας Απόσυρσην που είχε συμφωνήσει με την Theresa May.
Η απόφαση Johnson βρίσκει και νομικούς απέναντί του. "Οι δικαστικές διαδικασίες μπορεί να επιταχυνθούν", δήλωσε στο Reuters ο Robert Blackburn καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο King's College του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης