Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bundesbank εξετάζει τα αρνητικά επιτόκια στα ενυπόθηκα δάνεια

tags :
Η Bundesbank εξετάζει τα αρνητικά επιτόκια στα ενυπόθηκα δάνεια
Τα αρνητικά επιτόκια έχουν γίνει κανόνας στις κεντρικές τράπεζες και η Bundesbank δεν σκοπεύει να μείνει εκτός
Η Bundesbank, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, γνωστή για την συντηρητική της προσέγγιση στα χρήματα, προσαρμόζεται στις παγκόσμιες καταστάσεις και έχει κάποια θετικά νέα για τους αγοραστές ακινήτων: τα ενυπόθηκα δάνεια με αρνητικό επιτόκιο δεν είναι κάτι απαγορευτικό.
Τα αρνητικά επιτόκια ταχύτατα έχουν γίνει κανόνας στις κεντρικές τράπεζες, και έχουν αφήσει τους δανειστές να ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το να καταθέτουν χρήματα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το να πληρώνουν τους αγοραστές για να δανειστούν χρήματα.
Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ αναμένουν ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα "ή χαμηλότερα" τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και έχουν αυξήσει τα περιθώρια για μείωση του επιτοκίου καταθέσεων τον Σεπτέμβριο από το χαμηλό ρεκόρ του -0,4%. Έχουν επίσης σηματοδοτήσει ότι θα ξαναρχίσουν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αν χρειαστεί.
Τον Αύγουστο 2019 η Juske Bank στη Δανία έγινε η πρώτη τράπεζα που προσέφερε αρνητικά επιτόκια στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια. Τα ποσοστά των γερμανικών στεγαστικών δανείων είναι σχετικά χαμηλά, αλλά επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αποπληρώσουν λιγότερο από ό,τι δανείζονται.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης