Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έναρξη διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βόρειας Μακεδονίας

Έναρξη διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βόρειας Μακεδονίας
Ελσίνκι: Έναρξη διμερών σχέσεων Κύπρου - Βόρειας Μακεδονίας
Κοινό Ανακοινωθέν για την Εγκαθίδρυση Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας υπογράφει η Κύπρος.
Το Ανακοινωθέν θα υπογράψουν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Νίκος Χριστοδουλίδης και Nikola Dimitrov, στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich), στο Ελσίνκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα για το Ελσίνκι για να συμμετάσχει στο Gymnich που θα πραγματοποιηθεί στη φινλανδική πρωτεύουσα στις 29-30 Αυγούστου.
Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης.
Οι συζητήσεις κατά την πρώτη ημέρα του Άτυπου Συμβουλίου θα επικεντρωθούν στο θέμα των υβριδικών απειλών και της αντιμετώπισής τους (σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Άμυνας των Κρατών Μελών ΕΕ).
Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για την κατάσταση στον Κόλπο.
Την επομένη θα συζητήσουν την πολιτική της ΕΕ στον Αρκτικό Κύκλο και θα ανταλλάξουν απόψεις για την περιφερειακή συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με ομολόγους του από κράτη μέλη της ΕΕ.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Ελσίνκι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το απόγευμα της Πέμπτης (29/8), από κοινού με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, το Κέντρο Αριστείας για την Αντιμετώπιση Υβριδικών Απειλών (Hybrid Centre of Excellence).
Οι δυο Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την ηγεσία του Κέντρου για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας σε θέματα της αρμοδιότητας του Κέντρου.
Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος του Κέντρου Αριστείας από τον Δεκέμβριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης