Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε ένα no-deal Brexit

tags :
Corbyn: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε ένα no-deal Brexit
Ο Corbyn συναντήθηκε με τα αντίπαλα κόμματα
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στην Βρετανία Jeremy Corbyn δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει ένα άτακτο Brexit. O Corbyn συναντήθηκε με αξιωματούχους και νομοθέτες σήμερα 27/8 για να συζητήσουν ποια τακτική θα ακολουθηθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου -καταληκτική ημερομηνία για το Brexit.
Ο Corbyn είπε νωρίτερα ότι μια έξοδος της ΕΕ χωρίς συμφωνία θα άφηνε τη Βρετανία στο έλεος του Προέδρου Donald Trump και των εταιρειών του.
"Η μάχη για να σταματήσει η διαπραγμάτευση του Brexit δεν είναι αγώνας μεταξύ εκείνων που θέλουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ και όσων θέλουν να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη", έγραψε ο Corbyn στην εφημερίδα Independent.
"Είναι μια μάχη των πολλών εναντίον των λίγων που κυνήγησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να μετατοπίσουν ακόμα περισσότερη δύναμη και πλούτο προς όσους βρίσκονται στην κορυφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Εργατικό Κόμμα θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει ένα no deal Brexit "
Η Βρετανία βρίσκεται σε πορεία για την έξοδο χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου 2019, εκτός εάν το κοινοβούλιο μπορεί να το σταματήσει ή εάν επιτευχθεί νέα συμφωνία με την ΕΕ.
Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε τρεις φορές τη συμφωνία εξόδου που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της προκατόχου του Johsnon, Theresa May και της ΕΕ, βαθαίνοντας μια τριετή κρίση που απειλεί το status της Βρετανίας ως ένα από τα κυρίαρχα οικονομικά κέντρα παγκοσμίως και έναν σταθερό προορισμό για ξένους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης