Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 2,1% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο 2019

ΗΠΑ: Αύξηση 2,1% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο 2019
Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Ιούλιο -το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης από τον Αύγουστο του 2018
Αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2019 οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ωστόσο οι αποστολές βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2016, κυρίως λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ειδικότερα, σημερινά (26/8/2019) στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -προϊόντα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια- αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Ιούλιο -το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης από τον Αύγουστο του 2018- έναντι αύξησης 1,8% του Ιουνίου.


Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι δομικές παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,4%, ενώ εξαιρουμένου του αμυντικού κλάδου, ενισχύθηκαν κατά 1,4%.


Οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων αεροσκαφών, αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, λόγω της έντονης ζήτησης για ηλεκτρικό εξοπλισμό, συσκευές και εξαρτήματα.
Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 1,5%.
Ωστόσο, οι αποστολές βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,7% τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης