Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Θα ζητηθεί η συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο

Βραζιλία: Θα ζητηθεί η συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο
Ο Jair Bolsonaro θα ζητήσει σήμερα (23/8) την βοήθεια του στρατού στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών του Αμαζονίου
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro δήλωσε ότι ο στρατός μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών του Αμαζονίου, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι πυρκαγιές σαρώνουν εδώ και εβδομάδες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, καθώς αυξάνεται η διεθνής κατακραυγή και η έκκληση για βοήθεια.
Ερωτηθείς στην Μπραζίλια αν θα στείλει στρατό, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απάντησε: "αυτή είναι η προσδοκία", προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα (23/8).
Σύμφωνα με την προεδρική ημερήσια διάταξη ο Bolsonaro θα συναντηθεί με μία ομάδα που περιλαμβάνει τους υπουργούς αμύνης, περιβάλλοντος και τον υπουργό εξωτερικών.
Οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο σημείωσαν άνοδο 83% φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις του δάσους, το οποίο θεωρείται "πνεύμονας" για όλον τον κόσμο.
Η στάση της κυβέρνησης Bolsonaro έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με πολιτικούς, απλούς πολίτες, οικολόγους και ακτιβιστές να καταδικάζουν την ρητορική του και να τον κατακεραυνώνουν επειδή καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Bolsonaro κατηγόρησε τις ΜΚΟ για τις πυρκαγιές.
Βρετανία και Γαλλία εκφράζουν ευθέως τις ανησυχίες τους για την κλιματική αλλαγή, ενώ με ανάρτησή του στο twitter ο Macron έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου γράφοντας πως "καίγεται το σπίτι μας".
Στην ανάρτηση αυτή ο Bolsonaro απάντησε οργισμένα, καταλογίζοντας στον Γάλλο πρόεδρο αποικιοκρατικές βλέψεις και ζητώντας από τις ξένες δυνάμεις να μην παρέμβουν.
Η φωτιά έχει κατακάψει πολύ μεγάλες εκτάσεις κάνοντας την μέρα νύχτα στο Σάο Πάολο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης