Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Χωρίς δημιουργία νέων χρεών οι δαπάνες για το κλίμα, διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ

Γερμανία: Χωρίς δημιουργία νέων χρεών οι δαπάνες για το κλίμα, διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ
Χωρίς την δημιουργία νέων χρεών θα χρηματοδοτηθούν οι δημόσιες δαπάνες στην πολιτική για το κλίμα, διαβεβαιώνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
Χωρίς την δημιουργία νέων χρεών θα χρηματοδοτηθούν οι δημόσιες δαπάνες στην πολιτική για το κλίμα, διαβεβαιώνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας πληροφορίες (των Reuters και Handelsblatt) που ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz να εξετάζει το ενδεχόμενο κατ' εξαίρεση παραβίασης της αρχής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Η κυβέρνηση βασίζεται «στους σημαντικούς οικονομικούς πόρους του Ταμείου για την Ενέργεια και το Κλίμα» και στην τιμολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι πόροι θα είναι διαθέσιμοι για την απαραίτητη χρηματοδότηση της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής.
«Σε αυτό επικεντρώνονται και οι προσπάθειες του υπουργείου», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο για το κλίμα» θα συνεδριάσει στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το κόστος των προτάσεων που έχουν υποβάλει τα συναρμόδια υπουργεία ανέρχεται σε 37 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης