Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Ελλείψεις σε τρόφιμα σε περίπτωση no-deal Brexit

Βρετανία - Ελλείψεις σε τρόφιμα σε περίπτωση no-deal Brexit
Η βρετανική Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών προειδοποιεί ότι σε ενδεχόμενο no-deal Brexit θα διαταραχθεί ο εφοδιασμός τροφίμων
Για ελλείψεις σε τρόφιμα που θα μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες -ακόμα και μήνες- σε περίπτωση no deal Brexit προειδοποιεί η βρετανική Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχή στην προμήθεια τροφίμων εάν λόγω καθυστερήσεων στα λιμάνια σαπίσουν τα φρέσκα προϊόντα.
Οι έμποροι λιανικής πώλησης όπως η Tesco έχουν προειδοποιήσει ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς εμπορική συμφωνία θα ήταν εξαιρετικά προβληματική για τη βιομηχανία, καθώς μεγάλο μέρος των νωπών προϊόντων εισάγεται και οι αποθήκες γεμίζουν ενόψει των Χριστουγέννων.
Ενόψει της αρχική προθεσμίας για το Brexit στις 29 Μαρτίου, τα σούπερ μάρκετ και οι έμποροι λιανικές σε συνεργασία με τους προμηθευτές αύξησαν το απόθεμα ξηράς τροφής μεταξύ των οποίων μακαρόνια, εμφιαλωμένο νερό και χαρτί τουαλέτας.
Ωστόσο έχουν προειδοποιήσει τα φρέσκα τρόφιμα και λαχανικά, που έχουν μικρή διάρκεια ζωής, δεν μπορούν να διατηρηθούν και οι τελωνειακοί έλεγχοι στο μεγαλύτερο λιμάνι (Dover) της χώρας θα μπορούσε να καθυστερήσει τις παραλαβές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης