Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tencent εξετάζει την αγορά του 10% της Universal Music

tags :
Η Tencent εξετάζει την αγορά του 10% της Universal Music
Με την ολοκλήρωσή της, η επένδυση δίνει στην Tencent τη δυνατότητα να διπλασιάσει το μερίδιό της στη μουσική βιομηχανία. 
Η Tencent διαπραγματεύεται την αγορά ποσοστού 10% της Universal Music, της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρίας παγκοσμίως, από την Vivendi για περίπου 3 δισ. ευρώ (3,36 δισ. δολάρια) - μια συμφωνία που θα ενισχύσει την αυξανόμενη επιρροή του κινεζικού διαδικτυακού γίγαντα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία .
Με την ολοκλήρωσή της, η επένδυση δίνει στην Tencent τη δυνατότητα να διπλασιάσει το μερίδιό της στη μουσική βιομηχανία.
Η Tencent έχει συσσωρεύσει μερίδια σε εκατοντάδες εταιρείες τα τελευταία χρόνια, από νέες επιχειρήσεις έως εταιρείες τεχνολογικής ανάπτυξης, εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Η εταιρεία έχει μεγάλες συμμετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού, όπως η Spotify, η Tesla και οι Epic Games, δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού "Fortnite".
Το 2016, η Tencent και οι συνεργάτες της πλήρωσαν 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια για πλειοψηφικό μερίδιο στο Supercell Oy, το φινλανδικό κατασκευαστή παιχνιδιών πίσω από το "Clash of Clans".
Η συμφωνία με την UniversalMusic αναμένεται να της δώσει τη θέση ενός από τους γίγαντες της παγκόσμιας μουσικής.
Η Universal με έδρα το Λος Άντζελες έχει υπογράψει συμβόλαια με καλλιτέχνες όπως οι Ariana Grande, Drake και Billie Eilish.
Στα ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κλασικά έργα από καλλιτέχνες όπως οι Queen και οι Beatles.
Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να συσφίξει την κυριαρχία της Tencent στη μουσική βιομηχανία στην Κίνας, όπου οι καταναλωτές έχουν υιοθετήσει γρήγορα πλατφόρμες streaming και έχουν δείξει αυξανόμενη προθυμία να πληρώσουν για μουσική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης