Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πλουσιότεροι των πλουσίων έχασαν 117 δισ. δολάρια σε μια μέρα

Οι πλουσιότεροι των πλουσίων έχασαν 117 δισ. δολάρια σε μια μέρα
Η χειρότερη μέρα του 2019 για τις μετοχές, εξανέμισε το 2,1% της συλλογικής καθαρής αξίας των περιουσιών των 500 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου
Αποφράδα η χθεσινή (5/8) μέρα όχι μόνο για τη Wall Street, αλλά και για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γη, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνουν το 2,1% της συλλογικής καθαρής αξίας τους, στη μεγαλύτερη πτώση των μετοχών για το 2019.
Ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, ήταν εκείνος που έχασε τα περισσότερα, καθώς η πτώση των μετοχών του, του στοίχισε 3,4 δισ. δολάρια.
Εξακολουθεί ωστόσο, να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με  περιουσία 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ακολουθούν, ο Bernard Arnault με απώλειες 3,2 δισ., ο Mark Zuckerberg με 2,8 δισ., ο Mukesh Ambani με 2,4 δισ. και ο Bill Gates με 2 δισ. δολάρια.
Είκοσι ένα μέλη του Δείκτη Bloomberg Billionaires έχασαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην κλιμάκωση της έντασης των ΗΠΑ και της Κίνας.
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η χθεσινή μέρα που εξάλειψε περιουσίες τις τελευταίες εβδομάδες.
Η ελίτ του Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί σοβαρά, μετά από εννέα εβδομάδες διαμαρτυριών που έχουν μπλοκάρει τους δρόμους του οικονομικού κόμβου, επιβαρύνοντας την ανάπτυξη και τις τοπικές χρηματιστηριακές αγορές.
Η καθαρή αξία των 10 πλουσιότερων μεγιστάνων που τροφοδοτούν τις περιουσίες τους από τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείες, έχει υποχωρήσει κατά 19 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 23 Ιουλίου.
Παρόλ’αυτά ακόμη και μετά τις χθεσινές απώλειες, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, ελέγχουν σχεδόν τα 5,4 τρισ. δολάρια, αύξηση 11% από την 1η Ιανουαρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης