Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός στη Wall Street - Πωλητής ο Warren Buffett, με ταμείο - ρεκόρ ύψους 122 δισ. δολαρίων στην Berkshire

tags :
Προβληματισμός στη Wall Street - Πωλητής ο Warren Buffett, με ταμείο - ρεκόρ ύψους 122 δισ. δολαρίων στην Berkshire
Την προηγούμενη φορά που συσσώρευσε μετρητά ο Buffett ήταν λίγο πριν την κρίση του 2008
Σε πωλήσεις μετοχών και συμεμτοχών στη Wall Street επιδόθηκε το τελευταίο διάστημα ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett, η στρατηγική του οποίου ακολουθείται από μεγάλα χαρτοφυλάκια της αμερικανικής αγοράς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Berkshire Hathaway πούλησε μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων περισσότερο από ό, τι αγόρασε το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες καθαρές πωλήσεις από το τέλος του 2017.
Ένας από τους πιο επιτυχημένους μεγαλοεπενδυτές στην ιστορία της Wall Street φαίνεται ότι "αποτραβιέται" πλέον από τις θέσεις που έχτισε το 2018 σε Apple και μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, μη συμμετέχοντας στο ράλι ανόδου του τρέχοντος έτους.
Βέβαια, ο Buffett έχει επαναλάβει κατά καιρούς αυτή τη στρατηγική, αλλά όπως επισημαίνουν οι αναλυτές ποτέ σε αυτό το μέγεθος.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια σημαντική αγορά το τελευταίο διάστημα, ενώ έχει δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη διακράτηση μετοχών.
Το σημαντικό είναι ότι έχει επιβραδύνει ακόμη και τις επαναγορές των μετοχών της ίσιας της Berkshire το δεύτερο τρίμηνο.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι το ταμειακό απόθεμα της εταιρείας έχει φτάσει στο ρεκόρ των 122 δισ. δολαρίων.
"Θα ήταν δύσκολο να εξετάσουμε το ταμειακό υπόλοιπο και τις χρήσεις των μετρητών τα τελευταία τρίμηνα και να μην απογοητευτούμε ότι δεν έχουν αγοράσει εταιρείες, δεν έχουν αγοράσει πολλές μετοχές και δεν έχουν αγοράσει πολλές ίδιες μετοχές", δήλωσε ο Jim Shanahan, αναλυτής της Edward Jones.
Ο Buffett είχε συσσωρεύσει και πάλι μετρητά ύψους 43 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2004, ήταν ρεκόρ τότε.
Το ταμείο του ήταν σταθερό μέχρι το 2008, όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές βρέθηκαν σε κρίση, με την Berkshire να δανείζει δισεκατομμύρια σε Goldman Sachs Group και General Electric.
Τώρα, το ερώτημα για τους επενδυτές είναι πόσο καιρό ο Buffett είναι πρόθυμος να περιμένει να βρει ευκαιρίες σε λογικές τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης