Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις πωλήσεις smartphones 2,3% το 2019 – Δεύτερη κορυφαία εταιρεία η Huawei

tags :
Πτώση στις πωλήσεις smartphones 2,3% το 2019 – Δεύτερη κορυφαία εταιρεία η Huawei
Η κινεζική Huawei κατόρθωσε να «ρίξει» από τη δεύτερη θέση την Apple
Η Huawei έχει ξεπεράσει την Apple στην αποστολή smartphones και αυτό μπορεί να δώσει και μία ερμηνεία στην στάση του Donald Trump στο θέμα του εμπορικού πολέμου με την Κίνα.
Κατά γενική ομολογία η αγορά smartphones έχει πέσει τελευταία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία όμως που έδωσε στην δημοσιότητα η Διεθνής Εταιρεία Δεδομένων (International Data Corporation) οι πωλήσεις έπεσαν κατά 2,3% μέσα στο 2019.
Παράλληλα όμως, ενώ η Samsung διατηρείται στην 1η θέση, η Huawei έχει ξεπεράσει την Apple ρίχοντάς την στην 3η θέση.
Όσο κι αν οι πωλήσεις έπεσαν, φαίνεται πως η Κίνα έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει μετά από 3 χρόνια.
Η Samsung διατήρησε την κορυφαία θέση στην αγορά για το 2ο τρίμηνο και επέστρεψε σε ετήσια αύξηση 5,5%, με συνολικά 75,5 εκατομμύρια.
Αναμένεται παράλληλα η ανακοίνωση του επόμενου Galaxy, ενώ οι συσκευές της σειράς Α της Samsung πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό τρίμηνο, ιδιαίτερα τα μοντέλα A50 και A70.
Η Huawei είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 0,6% σε σχέση με το α’ τρίμηνο, κάτι που όμως και πάλι δεν είναι καταστροφικό με τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.  
Η Huawei μετέφερε σημαντικούς ανθρώπινους πόρους πίσω στην Κίνα, εστιάζοντας στη διαχείριση των καναλιών διανομής στις κινεζικές πόλεις.
Τα P30 και P30 Pro, τα οποία ξεκίνησαν στα μέσα Απριλίου, είχαν επίσης μια σχετικά καλή υποδοχή, καθώς ο προκάτοχός τους, η σειρά P20, είχε δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα.
Παράλληλα η αμερικανική κυριαρχία συνεχίζει να φθίνει.
Η Apple έστειλε 33,8 εκατομμύρια νέα iPhones κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου, το οποίο ήταν σημαντικά χαμηλότερο από το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο.
Η θέση της στην αγορά ωστόσο εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη ανεξάρτητα από το ελαφρώς χαμηλότερο μερίδιο αγοράς και τις τιμές πώλησης συσκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης