Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αβεβαιότητα του Brexit επηρεάζει την RBS – Απίθανο να πετύχει τους στόχους της

tags :
Η αβεβαιότητα του Brexit επηρεάζει την RBS – Απίθανο να πετύχει τους στόχους της
Η κεφαλαιακή επάρκεια της RBS παραμένει ισχυρή στο 17.1%
Αδύνατο να πετύχει τους στόχους της κερδοφορίας η Royal Bank of Scotland για το επόμενο έτος, δεδομένης της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας λόγω Brexit.
Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Ross McEwan κατηγόρησε ένα "αβέβαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον".
H τράπεζα δήλωσε τα καθαρά έσοδα από τόκους για το δεύτερο τρίμηνο είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Έτσι η RBS θεωρεί ότι είναι απίθανο να εκπληρώσει ορισμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων άνω του 12% και του δείκτη κόστους εσόδων κάτω του 50% το επόμενο έτος.
Αυτή η αναθεώρηση έρχεται μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη ότι δεν μπορεί κατ 'ανάγκη να παραδώσει ένα πακέτο ενίσχυσης της ανάπτυξης στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.
Κατά τον πρόεδρο της RBS, Howard Davies, είναι πως λόγω της αβεβαιότητας και νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές, αναμένεται χαμηλή ανάπτυξη.
Οι μετοχές, ακόμη και όταν η τράπεζα ανακοίνωσε υψηλότερο από το αναμενόμενο ειδικό μέρισμα, υποχώρησαν έως και 6,4%,.
Όπως και άλλα βρετανικά ιδρύματα, η RBS προειδοποιεί ότι η επιβραδυνόμενη οικονομία κοστίζει στα κέρδη.
Ο αυξημένος ανταγωνισμός στην αγορά ενυπόθηκων δανείων έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η καμπύλη των αποδόσεων, τόνισε ο Ross McEwan, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι πότε αυτό θα ασκεί πίεση στο καθαρό περιθώριο επιτοκίου.

Προσοχή, Brexit

Η RBS, αποτελεί ιστορικά την μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας και παραμένει μία από τις ισχυρότερες κεφαλαιακά στην Ευρώπη μετά της Σκανδιναβίας.
Έχει υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση για το Brexit για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επιδείνωση της οικονομίας.
«Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως τράπεζα είναι na έχουμε τη σωστή ρευστότητα» σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε η Katie Murray, CFO της τράπεζας, σε συνέντευξή στην τηλεόραση του Bloomberg.
O Tier 1 της τράπεζας ήταν στο 17.1%, πριν όμως τις πληρωμές μερισμάτων. Η τράπεζα δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει ένα ειδικό μέρισμα 12 πένες, αποδίδοντας στους μετόχους 1,7 δις λίρες.
Η RBS, η οποία εδρεύει στο Εδιμβούργο, χρειάστηκε ένα από τα πιο δαπανηρά προγράμματα διάσωσης κατά την διάρκεια της προ δεκαετίας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Δεν παρείχε νέες πληροφορίες για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, αφότου ο McEwan δήλωσε ότι θα αναλάβει δουλειά στην Αυστραλία, παρά τις διαβεβαιώσεις του Howard Davies ότι η αναζήτηση συνεχίζεται.
Πάντως ο Edward Firth, αναλυτής της Keefe, Bruyette & Woods στο Λονδίνο, είδε ανευθυνότητα της διοίκησης στα απογοητευτικά αποτελέσματα της RBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης