Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία μείωσαν τα αποτελέσματα β' τριμήνου της BMW

tags :
Οι επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία μείωσαν τα αποτελέσματα β' τριμήνου της BMW
Η BMW προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της για να υποστηρίξει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, κάτι που επηρέασε τα αποτελέσματά της.
Η BMW δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν σε 2,2 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, επηρεασμένα από το κόστος των προσπαθειών για τήρηση αυστηρότερων κανόνων εκπομπών ρύπων που θα ισχύουν από το 2021.
Οι επενδύσεις σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 39% καθώς η εταιρεία άνοιξε εργοστάσιο στο Μεξικό και τροποποίησε τα εργοστάσιά της για να εισάγει πιο ευέλικτες γραμμές παραγωγής, με στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων μέχρι το 2021.
Ωστόσο, οι αναλυτές δήλωσαν ότι το κέρδος συγκρίθηκε ευνοϊκά με το 3,6% της Mercedes-Benz και το 8% της Audi με τη BMW να προβλέπει μεγαλύτερους όγκους και ένα καλύτερο συνδυασμό μοντέλων πωλήσεων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η BMW επανέλαβε τις προβλέψεις της για σημαντική μείωση των προ φόρων κερδών του ομίλου, για το 2019, καθώς και ελαφρά αύξηση των παραδόσεων των οχημάτων, διατηρώντας το μερίδιο αγοράς και περιθώριο EBIT 4,5% -6,5% στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το λειτουργικό περιθώριο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκε στο 6,5% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, από 8,6% την ίδια περίοδο του 2018, παρά την αύξηση κατά 1,5% στις πωλήσεις οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης