Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leon Black (CEO Apollo): Το σεξουαλικό σκάνδαλο Epstein δεν επηρεάζει την στρατηγική του Apollo

Leon Black (CEO Apollo): Το σεξουαλικό σκάνδαλο Epstein δεν επηρεάζει την στρατηγική του Apollo
Ο CEO του fund δηλώνει ότι το σκάνδαλο Epstein δεν μπορεί να επηρεάσει τις επενδυτικές σχέσεις του οργανισμού.
To αμερικάνικο fund Apollo που έχει έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει κλονιστεί εξαιτίας του σεξουαλικού σκανδάλου και της εμπλοκής του Jeoffrey Epstein.
Ο Epstein υπήρξε σύμβουλος φορολογικού και κτηματομεσιτικού σχεδιασμού της Apollo για πολλά χρόνια, ενώ επίσης υπηρέτησε ως διευθυντής του "Debra and Leon Black Family Foundation". 
Όμως  ο 66 χρονος  δισεκατομμυριούχος καταδικάστηκε πρόσφατα σε 18μηνη φυλάκιση για σκάνδαλο παιδεραστίας.
Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από το 2008 έκαναν λόγο για σεξουαλικά πάρτυ με ανήλικα κορίτσια και προσκεκλημένους διάσημους πολιτκούς και επιχειρηματίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικάνικος επενδυτικός κολοσσός διαθέτει έντονη παρουσία στην Ελλάδα, με σημαντικά ποσοστά σε επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα ανήκει σε ένα από τα βασικότερα funds στα οποία μεταβιβάστηκαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ελληνικών τραπεζών.
Σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους του Apollo, ο Leon Black είπε ότι ο Epstein κλήθηκε να παραιτηθεί το 2007, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια νέα μορφή συνεργασίας με το fund.
Σύμφωνα με τον CEO, το "τσουνάμι αρνητικών δημοσιευμάτων που προέκυψε λόγω του σκανδάλου, δεν κατάφερε να πλήξει την εικόνα του οργανισμού και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τις επενδυτικές του σχέσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης