Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί - Η αστάθεια στη βρετανική οικονομία θα παραμείνει

Carney (BoE): Οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί - Η αστάθεια στη βρετανική οικονομία θα παραμείνει
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας επεσήμανε ότι ο αντίκτυπος των εμπορικών εντάσεων ήταν μεγαλύτερος απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά
Στο γεγονός ότι οι πιθανότητες μίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, αναφέρθηκε σήμερα (1/8) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μετά την απόφαση της BoE να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της BoE δήλωσε ότι «οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί σημαντικά», διευκρινίζοντας ότι «η αστάθεια στη βρετανική οικονομία είναι πιθανό να παραμείνει όσο θα εξελίσσεται η διαδικασία του Brexit».
«Η ανταπόκριση της Τράπεζας της Αγγλίας σε αυτές τις εξελίξεις δεν θα είναι αυτόματη, και μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Carney, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «ο αντίκτυπος των εμπορικών εντάσεων ήταν μεγαλύτερος απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά».
Παράλληλα, ο κ. Carney ανέφερε ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας αναμένει ότι η άνοδος των επενδύσεων θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ τόνισε ότι «οι εξελίξεις γύρω από το Brexit καθιστούν την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ περισσότερο ασταθή απ' ό,τι συνήθως».
«Οι εγχώριες πληθωριστικές πιέσεις έχουν ενισχυθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της BoE, εκτιμώντας ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από τον στόχο του 2% τους επόμενους μήνες, κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων λογαριασμών στον τομέα της ενέργειας.
«Ο πληθωρισμός καταναλωτών θα αυξηθεί και η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα σημειώσει επιβράδυνση μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία», επεσήμανε ο επικεφαλής της ΒοΕ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «οι αβεβαιότητες γύρω από το μέλλον του παγκόσμιου εμπορικού συστήματος και του Brexit έχουν επηρεάσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».
Επιπλέον, ο Mark Carney κατέστησε σαφές ότι «ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι η πολιτική του αφορά ένα Brexit με συμφωνία», καθώς και ότι «ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης