Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για το Brexit με ξεκάθαρο μήνυμα Johnson στην ΕΕ

tags :
Μ. Βρετανία: Τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για το Brexit με ξεκάθαρο μήνυμα Johnson στην ΕΕ
Προειδοποιεί ότι δεν αστειεύεται την αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
Μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για το Brexit, η οποία θεωρείται ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν υλοποιηθεί παγκοσμίως σε καιρό ειρήνης, ετοιμάζει η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, προκειμένου να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ΕΕ ότι σοβαρολογεί όταν μιλά για Brexit χωρίς συμφωνία.
Σύμφωνα με το περιοδικό Politico η κυβέρνηση του Johnson επιχειρεί με αυτή τη διαφημιστική εκστρατεία που θα έχει ως στόχευση τόσο το εσωτερικό της Μ. Βρετανίας όσο και το ευρωπαϊκό κοινό να δείξει ότι εννοεί αυτό που λέει, ότι δηλαδή ετοιμάζεται ακόμα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία εάν έως τις 31 Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δεχθούν να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της Συμφωνίας Αποχώρησης που είχαν καταλήξει με την Theresa May.
Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει με διαφημιστικές καταχωρήσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες αλλά και μέσω στοχευμένων διαφημίσεων στο ίντερνετ να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες για το Brexit, ενώ μέρος της εκστρατείας αυτής θα είναι προσαρμοσμένο και στους Βρετανούς που ζουν στην Ευρώπη.
Παράλληλα αναφέρεται ότι η εκστρατεία αυτή, η οποία θα πρέπει να αναμένεται στο δεύτερο «μισό» του Αυγούστου, ενδεχομένως να συνοδεύεται και από διπλωματικά «ανοίγματα» στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για συναντήσεις του Johnson με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλία στο περιθώριο της συνάντησης της G7 που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου.
Όπως αναφέρει το περιοδικό Politico, αν και ο Johnson δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες από τη στιγμή που αυτοί αρνούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη Συμφωνία Αποχώρησης, στην οποία κατέληξαν με τη May, δεν αποκλείεται ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Stephen Barclay να επισκεφθεί ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πριν τη σύνοδο της G7.
Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη 31/7 ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, Sajid Javid ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα δαπανήσει άλλα 2,1 δισεκατομμύρια λίρες σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί καλύτερα για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Από το ποσό αυτό, τα 138 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν για τη διαφημιστική εκστρατεία.
Τα μισά χρήματα θα διατεθούν για τη βελτίωση των υποδομών στα λιμάνια, για προσλήψεις συνοριακών φυλάκων αλλά και για την προμήθεια φαρμάκων ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί σε Σκοτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία εφόσον κριθεί αναγκαίο.
«Μέσα στις επόμενες 92 ημέρες, ώσπου το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ζωτικής σημασίας να εντείνουμε τον σχεδιασμό μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι.
Θέλουμε να κλείσουμε καλή συμφωνία που θα καταργεί το αντιδημοκρατικό backstop.
Αλλά αν δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε καλή συμφωνία, θα χρειαστεί να φύγουμε χωρίς συμφωνία» υποστήριξε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ.
Με το επιπλέον ποσό των 2,1 δις λιρών, η βρετανική κυβέρνηση έχει πλέον κατανείμει 6,3 δισεκατομμύρια λίρες σε δαπάνες για την προετοιμασία της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Στις κινήσεις αυτές πάντως αντιτίθενται σφόδρα οι Εργατικοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια «τρομακτική σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων», καθώς όπως υποστηρίζουν, η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών έχει καταστήσει σαφή και ξεκάθαρη την πρόθεση της να μπλοκάρει οποιαδήποτε έξοδο της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης