Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Στις 31/10 φεύγουμε από την ΕΕ ό,τι και να γίνει - Varadkar: Δεν μπορεί να ανοίξει εκ νέου η συμφωνία

tags :
Johnson: Στις 31/10 φεύγουμε από την ΕΕ ό,τι και να γίνει - Varadkar: Δεν μπορεί να ανοίξει εκ νέου η συμφωνία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρλανδό ομόλογο του
(upd) Την πρόθεση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και να γίνει, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson, στον Ιρλανδό ομόλογο του, Leo Varadkar.
«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, ό,τι και να γίνει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Johnson σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δυο ηγετών.
«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσεγγίσει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με αποφασιστικότητα και δύναμη σε φιλικό πνεύμα αλλά και ότι πρόθεση του είναι να αποχωρήσει από την ΕΕ με συμφωνία αλλά θα πρέπει να είναι μία που θα καταργεί το backstop» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Από την πλευρά του ο Varadkar δήλωσε ότι η συμφωνία αποχώρησης του Brexit δεν μπορεί να ανοίξει εκ νέου και ότι δεν έχουν ακόμα βρεθεί «ικανοποιητικές» εναλλακτικές ρυθμίσεις.
«Εναλλακτικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το backstop στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί και δεν έχουν παρουσιαστεί ικανοποιητικές επιλογές», δήλωσε τηλεφωνικά ο Varadkar στον Johnson σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ιρλανδικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο Varadkar προσκάλεσε τον Johnson στο Δουβλίνο για συνομιλίες επί του Brexit και για να συζητήσουν μια σειρά από διμερή θέματα, όπως η Βόρεια Ιρλανδία, η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και μια κοινή περιοχή μετακινήσεων, η λεγόμενη Common Travel Area, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης