Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά τριών ετών παραμένει το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο 2019 - Στις 102,7 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά τριών ετών παραμένει το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο 2019 - Στις 102,7 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν οριακά καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το οικονομικό κλίαμ στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/7) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν υποχώρησε στις 102,7 μονάδες, έναντι 103,3 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης αποδείχθηκαν οριακά καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στις 102,6 μονάδες.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη κατέγραψε σημαντική πτώση στις -0,12 μονάδες για τον Ιούλιο του 2019, έναντι 0,17 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 0,08 μονάδες.
Όσον αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, ο δείκτης κατέγραψε πτώση στις -7,4 μονάδες, έναντι -5,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -7 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στις 10,6 μονάδες, έναντι 11 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης που αφορά το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος στις -6,6 μονάδες.
Μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Γερμανία, όπου ο υποδείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης