Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός και εκεχειρία στη Λιβύη – Παραμένει το χάος

tags :
Νέα έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός και εκεχειρία στη Λιβύη – Παραμένει το χάος
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε τον περασμένο Απρίλιο
Νέα έκκληση για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και στις δυνάμεις του στρατηγού H. Haftar που συγκρούονται εδώ και μήνες για τον έλεγχο της Τρίπολης απηύθυνε ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Ghassan Salame, ο οποίος κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστήριξε ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Λιβύη επιδεινώνεται.
Σημειώνεται πως από τον περασμένο Απρίλιο που ξέσπασαν οι σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο της Τρίπολης, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η σύρραξη οδεύει σε αποκλιμάκωση.
Η εκεχειρία θα πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέρη, να συμπεριλάβει την ανταλλαγή αιχμαλώτων, την απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί αυθαίρετα ή απαχθεί και την ανταλλαγή των λειψάνων των νεκρών των δύο πλευρών» υποστήριξε ο Salame, ο οποίος πρότεινε να συγκληθεί διεθνής σύνοδος για να υποστηριχθεί η προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός και να οργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ των αντίπαλων πλευρών προκειμένου να αναζητηθεί ο δρόμος προς τη διευθέτηση της σύγκρουσης μέσω διαλόγου.
Πάντως το χάος παραμένει.
Ενδεικτική είναι η επίθεση με όλμους κατά του μοναδικού αεροδρομίου Mitiga της Τρίπολης που τελούσε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός ανάμεσα στους επιβάτες.
Είναι χαρακτηριστικό πως δύο φορές έκλεισε ο εναέριος χώρος του εν λόγω αεροδρομίου της Τρίπολης, ενώ καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.
Σημειώνεται πως μετά την καταστροφή του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης το 2014, το αεροδρόμιο Mitiga είναι το μοναδικό, το οποίο διαχειρίζεται εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης