Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Διετής συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για προϋπολογισμό και όριο του χρέους

Trump: Διετής συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για προϋπολογισμό και όριο του χρέους
Πηγή προσκείμενη στο αμερικανικό Κογκρέσο ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει ότι το όριο θα αυξηθεί σε 1,37 τρισ. δολάρια το 2020 από 1,32 τρισ. δολάρια φέτος
Σε συμφωνία με την αντιπολίτευση — τους Δημοκρατικούς — για τον προϋπολογισμό της χώρας κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, γεγονός που σημαίνει στην πράξη πως θα αποφευχθεί κάθε προοπτική νέας παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, ή shutdown, ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
«Ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι συνήφθη συμφωνία με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy για έναν διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους», ανέφερε ο Trump μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για έναν «αληθινό συμβιβασμό».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με το οποίο επιβεβαίωσαν ότι κλείστηκε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους και το όριο του χρέους.
Πηγή προσκείμενη στο αμερικανικό Κογκρέσο ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει ότι το όριο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες θα αυξηθεί σε 1,37 τρισ. δολάρια το 2020 από 1,32 τρισ. δολάρια φέτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης