Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η πτώση του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία θα συνεχιστεί - Το Brexit έχει επηρεάσει τις εξαγωγές

Bundesbank: Η πτώση του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία θα συνεχιστεί - Το Brexit έχει επηρεάσει τις εξαγωγές
Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας τόνισε ότι η ύφεση στην εγχώρια βιομηχανία συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο του 2019
Στο γεγονός ότι οι εξαγωγές της Γερμανίας έχουν επηρεαστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες από την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit, αναφέρθηκε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, μέσω της μηνιαίας έκθεσης που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα (22/7).
Ειδικότερα, η Bundesbank αναφέρει ότι οι εξαγωγές της Γερμανίας θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η ανάκαμψη τόσο στις εξαγωγές όσο και στη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου «δεν είναι ακόμα ορατή».
Μάλιστα, η έκθεση αναφέρεται στην πτώση της παραγωγής της χώρας κατά -3,7% σε ετήσια βάση τον Μάιο 2019, τονίζοντας ότι είναι πιθανό η οικονομία να έχει καταγράψει συρρίκνωση για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
«Η ύφεση στον βιομηχανικό τομέα της Γερμανίας συνεχίστηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2019», αναφέρει χαρακτηριστικά η Bundesbank, η οποία εν συνεχεία τονίζει πως «η απειλή του Brexit έχει επηρεάσει τις ήδη αδύναμες εξαγωγές».
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας υπογράμμισε ότι «η ανεργία στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο τρίμηνο», διευκρινίζοντας ότι «ενώ η εγχώρια ζήτηση είναι πιθανό να συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη, η ηπιότερη δυναμική αρχιζει να αφήνει το σημάδι της στην αγορά εργασίας».
Αντίθετα, η έκθεση αναφέρει ότι «το καταναλωτικό κλίμα παραμένει θετικό», γεγονός που οφείλεται κυρίως στη ισχύ που εμφανίζει τους τελευταίους μήνες η αγορά εργασίας.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της γερμανικής οικονομίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης