Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός της κούρσας διεκδίκησης του ΔΝΤ Dijsselbloem και Carney (ΒΟΕ)

Εκτός της κούρσας διεκδίκησης του ΔΝΤ Dijsselbloem και Carney (ΒΟΕ)
Μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ περιλαμβάνονται,  ο Πρόεδρος του Eurogroup Centeno, η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Nadia Calviño και ο Olli Rehn
Η κούρσα για την διεκδίκηση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχίζει να ξεκαθαρίζει καθώς ο γνωστός2ο στην Ελλάδα πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρώην υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης αναφέρει το Politico.
Ο Dijsselbloem, είχε θεωρηθεί πιθανός διάδοχος της Lagarde ως επικεφαλής του ΔΝΤ όταν η Lagarde θα αποχωρήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.
Σε ανεπίσημες συνομιλίες στη γαλλική πόλη Chantilly, στο περιθώριο μιας συνάντησης υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζών από τις χώρες του G7 αποσαφηνίστηκε ότι ο Dijsselbloem δεν θα αναλάβει το ΔΝΤ.
Ενδιαφέρον για την θέση του ΔΝΤ έχει εκδηλώσει η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο ο Mark Carney της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BOE) επίσης είναι εκτός.
Ο Carney λόγω του Brexit, δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί καθώς θα λειτουργούσε ανασταλτικά στην Ευρώπη ο επικεφαλής του ΔΝΤ να προέρχεται από μια χώρα που αποχωρεί από την ΕΕ.
Μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ περιλαμβάνονται,  ο Πρόεδρος του Eurogroup Centeno της Πορτογαλίας, η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας
Nadia Calviño (Νάντια Καλβίνο) και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Olli Rehn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης