Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διακανονισμός με το Facebook ύψους 5 δισ. δολαρίων για ζητήματα διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων

ΗΠΑ: Διακανονισμός με το Facebook ύψους 5 δισ. δολαρίων για ζητήματα διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων
Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή εμπορίου ενέκρινε διακανονισμό με το Facebook ύψους 5 δισ. δολαρίων για ζητήματα διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων
Eξωδικαστικό διακανονισμό με την εταιρεία Facebook Inc ύψους σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενέκρινε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή εμπορίου (FTC), όπως ανέφερε την Παρασκευή 12/7 μια πηγή με γνώστη της υπόθεσης και η Wall Street Journal.
Ο διακανονισμός FTC-Facebook χρειάζεται να λάβει την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης και μια τελική ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα με πηγές, να γίνει το νωρίτερο την ερχόμενη εβδομάδα.
Στην περίπτωση που ο διακανονισμός εγκριθεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί από ομοσπονδιακή υπηρεσία για παραβίαση νομοθεσίας και κανονισμών.
Στον διακανονισμό η FTC αναμένεται να συμπεριλάβει και άλλους περιορισμούς σχετικά με τον τρόπο που η πλατφόρμα θα μεταχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία σημείωσε ότι η ψηφοφορία των μελών της ρυθμιστικής αρχής ακολούθησε τις κομματικές γραμμές, με τρεις Ρεπουμπλικανούς να ψηφίζουν υπέρ και δύο Δημοκρατικούς να την καταψηφίζουν.
Στο μεταξύ, η FTC και το Facebook αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.
Σημειώνεται ότι η FTC διεξήγαγε έρευνα μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica, όπου περισυνελλέγησαν και καταχράσθηκαν χωρίς τη συναίνεσή τους τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατ. χρηστών του Facebook. Μάλιστα, στο μικροσκόπιο της έρευνας βρέθηκε το κατά πόσον η διαρροή αυτών των δεδομένων παραβιάζει μια συμφωνία του 2011 που είχαν συνάψει η Facebook και η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Facebook για το πρώτο τρίμηνο εφέτος ήταν 15,1 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη 2,43 δισ. δολάρια.
Τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα, αν το Facebook δεν έβαζε στην άκρη 3 δισ. δολάρια για το πρόστιμο στην FTC.
 
www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης