Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αναγκαία η αύξηση του ορίου του χρέους – Οι ΗΠΑ ξεμένουν από μετρητά

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αναγκαία η αύξηση του ορίου του χρέους – Οι ΗΠΑ ξεμένουν από μετρητά
O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, St. Mnuchin έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, N. Pelosy
Την ανάγκη να υπάρξει αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ προκειμένου το δημόσιο της χώρας να μην ξεμείνει από μετρητά τον Σεπτέμβριο του 2019, τονίζει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin.
«Βάσει των νέων εκτιμήσεων υπάρχει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα ξεμείνουμε από μετρητά στις αρχές Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν από την ημερομηνία κατά την οποία το Κογκρέσο θα έχει ξεκινήσει εκ νέου της εργασίες του», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Mnuchin, την οποία απέστειλε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.
Στην επιστολή τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Δεδομένου ότι υπάρχει εύλογη αβεβαιότητα όσον αφορά τις ταμειακές ροές της κυβέρνησης, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα.
Μοντελοποιήσαμε διάφορα σενάρια για τις προβλέψεις μας για μετρητά. Με βάση τις επικαιροποιημένες προβλέψεις, υπάρχει ένα σενάριο στο οποία τα μετρητά εξαντλούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή ξεκινήσει εκ νέου τις συνεδριάσεις του το Κογκρέσο.
Ως εκ τούτου, ζητώ από το Κογκρέσο να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους πριν διακόψει τις εργασίες του για καλοκαιρινές διακοπές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης