Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιτροπή της Bundestag αμφισβητεί το γερμανικό όχι στις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις

tags :
Γερμανία: Επιτροπή της Bundestag αμφισβητεί το γερμανικό όχι στις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις
Εύλογη η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά το Διεθνές Δίκαιο αλλά όχι δεσμευτική λέει η Bundestag
Το ξεκάθαρο και κατηγορηματικό «όχι» της γερμανικής κυβέρνησης κατά των ελληνικών απαιτήσεων για πολεμικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ναζί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’  Παγκόσμιου Πολέμου αμφισβητεί επιτροπή της Bundestag, του γερμανικού Κοινοβουλίου.
«Η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είναι εύλογη κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτική» αναφέρει γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Bundestag, η οποία εξεδόθη έπειτα από αίτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδησεων (dpa), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων» ενθαρρύνει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να αρθεί η νομική αβεβαιότητα.
Για να ξεκινήσει, όμως, μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει οικειοθελώς, διότι η αντιδικία ανάγεται σε 70 και πλέον χρόνια πριν.
Το αριστερό γερμανικό κόμμα Die Linke ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας.
«Η εκτίμηση της "Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων" αποδεικνύει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεκδυθεί πλέον την ιστορική της ευθύνης.
Η πολιτική της κυβέρνησης να διαγραφεί το αίτημα απέτυχε πλήρως μέχρι σήμερα, νομικά, πολιτικά αλλά πρωτίστως ηθικά» υποστήριξε η βουλευτής του Die Linke, Heike Hensel μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο dpa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης