Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν τον Carney (BoE) για νέο επικεφαλής του ΔΝΤ

tags :
FAZ: Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν τον Carney (BoE) για νέο επικεφαλής του ΔΝΤ
Βερολίνο και Παρίσι επιθυμούν ο νυν διοικητής της ΒοΕ να αναλάβει το ΔΝΤ
Τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, στηρίζουν προκειμένου να αναλάβει τα ηνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μετά τη «μετακόμιση» της Christine Lagarde στην ΕΚΤ, στηρίζουν Βερολίνο και Παρίσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Γαλλία και Γερμανία είχαν προγραμματίσει να προτείνουν για την προεδρία του ΔΝΤ τον Carney το 2021, όταν δηλαδή ολοκληρώνονταν η θητεία της Lagarde, αλλά οι αλλαγές στην ΕΕ και η επιλογή της Lagarde για την προεδρία της ΕΚΤ, άλλαξε το χρονοδιάγραμμα.
Πάντως στο δημοσίευμα προστίθεται ότι στη γαλλική κυβέρνηση υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για το πρόσωπο του κ. Carney, ο οποίος έχει καναδική, βρετανική και ιρλανδική υπηκοότητα, καθώς εκτιμούν ότι «στην ουσία θα δοθεί η ηγεσία του ΔΝΤ σε έναν Καναδό».
Σημειώνεται ότι εθιμοτυπικά επικεφαλής του ΔΝΤ είναι αξιωματούχος από την Ευρώπη, ενώ στην Παγκόσμια Τράπεζα από τις ΗΠΑ, όμως, τα τελευταία χρόνια ασκούνται πιέσεις προκειμένου να δοθεί η ηγεσία του ΔΝΤ σε πρόσωπο προερχόμενο από τις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης