Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Εντείνουμε τον σχεδιασμό μας για τον σημαντικό κίνδυνο ενός «no deal Brexit»

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Εντείνουμε τον σχεδιασμό μας για τον σημαντικό κίνδυνο ενός «no deal Brexit»
Η Ιρλανδία θα εντείνει αυτή την εβδομάδα την προετοιμασία της για ένα άτακτο Brexit, δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Simon Coveney
Η Ιρλανδία θα εντείνει αυτή την εβδομάδα την προετοιμασία της για ένα άτακτο Brexit, δεδομένου ότι ποτέ δεν ήταν περισσότερες οι πιθανότητες η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα (8/7/2019) ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Simon Coveney.
Ο Coveney δήλωσε ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα «βελτιώνει» όλες τις ενέργειες που ήδη έχουν προβλεφθεί για τις 29 Μαρτίου και τις 12 Απριλίου, τις αρχικές προθεσμίες του Brexit πριν δοθεί στη Βρετανία παράταση έως τα τέλη Οκτωβρίου.
«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία τις επόμενες εβδομάδες είναι το φαινόμενο του αγοριού που φωνάζει “λύκος!”, όπου οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις υποθέτουν ότι καθώς αποφεύχθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ένα άτακτο Brexit, θα συμβεί το ίδιο και τον Οκτώβριο.
Είναι σοβαρό λάθος να το υποθέτει κανείς αυτό», έγραψε ο Coveney στους «Irish Times».
«Οι πιθανότητες για ένα άτακτο Brexit ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερες και η κυβέρνηση θεωρεί “σημαντικό” τον κίνδυνο αυτής της έκβασης στις 31 Οκτωβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης