Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Λιβύη: Βομβαρδισμός σε κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών – Τουλάχιστον 40 νεκροί

tags :
Χάος στη Λιβύη: Βομβαρδισμός σε κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών – Τουλάχιστον 40 νεκροί
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για τον έλεγχο της Τρίπολης
Τουλάχιστον 40 νεκροί και 80 τραυματίες είναι ο απολογισμός του βομβαρδισμού κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε προάστιο της Τρίπολης όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατάρχη Halifa Haftar για τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Λιβύης.
Ο βομβαρδισμός, ο οποίος αποδόθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις στις δυνάμεις του Haftar, είναι ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων που έχει αναφερθεί σε οποιαδήποτε αεροπορική επιδρομή αφότου ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του στρατάρχη Haftar άρχισε την 4η Απριλίου την ευρείας κλίμακας επιχείρησή του για να καταλάβει την Τρίπολη, την έδρα της ΚΕΕ.
Πάντως μέχρι σήμερα οι συγκρούσεις μαίνονται με σφοδρότητα, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να προβάλλουν ισχυρή αντίσταση.
Η ΚΕΕ ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επιδρομή, την οποία τόνισε πως διέπραξαν οι δυνάμεις του «εγκληματία πολέμου Halifa Haftar» την ώρα που εκπρόσωπος του ΛΕΣ διέψευσε ότι το κέντρο κράτησης των προσφύγων και μεταναστών επλήγη από αέρος, υποστηρίζοντας ότι το βομβάρδισαν δυνάμεις πιστές στην ΚΕΕ, έπειτα από πλήγμα ακριβείας εναντίον στρατοπέδου τους.
Σημειώνεται ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έγκλειστοι υπό απάνθρωπές συνθήκες σε κέντρα κράτησης στη Λιβύη, καθώς συσσωρεύονται στην χώρα στην προσπάθεια τους να περάσουν στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης