Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Έπονται αυξήσεις επιτοκίων σε περίπτωση ενός ομαλού Brexit

Carney (BoE): Έπονται αυξήσεις επιτοκίων σε περίπτωση ενός ομαλού Brexit
Δηλώσεις του διοικητή της Bank of England, Mark Carney 
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ) θα προχωρήσει σε «σταδιακές» αυξήσεις επιτοκίων σε περίπτωση που η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ εξελιχθεί «ομαλά», ανέφερε ο διοικητής της ΒοΕ, Mark Carney.
Μιλώντας από το Μπόρνμουθ (στο Local Government Association Annual Conference), ανέφερε επίσης ότι η Τράπεζα θα δώσει κατά τη συνεδρίαση του Αυγούστου 2019 λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις του Brexit στη λίρα και τις βρετανικές αγορές.
Παράλληλα, προειδοποίησε ακόμη μία φορά για τις αρνητικές συνέπειες τόσο ενός «σκληρού» Brexit όσο και των εμπορικών εντάσεων, υπογραμμίζοντας ότι ο οι πιθανότητες των παραπάνω αυξάνονται.
Λίγες μέρες πριν, ο κ. Carney είχε προειδοποιήσει πως η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβραδυνθεί εντός του 2019, σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός «τρέχει».
Μιλώντας σε βουλευτές της χώρας, ο Καναδός διοικητής της ΒοΕ δήλωσε ότι η κατανάλωση στα νοικοκυριά έχει τροφοδοτηθεί από την αύξηση των εισοδημάτων παρά από το υψηλότερο χρέος.
«Το ζήτημα στον ορίζοντα είναι εάν το μοντέλο της αύξησης της απασχόλησης και της αύξησης των πραγματικών μισθών είναι το ίδιο βιώσιμο και, φυσικά, αυτό θα επηρεαστεί από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit», δήλωσε ο κ. Carney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης