Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Δωρίζει μετοχές της Berkshire αξίας 3,6 δισ. δολαρίων σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Buffett: Δωρίζει μετοχές της Berkshire αξίας 3,6 δισ. δολαρίων σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής
Ο Warren Buffett δώρισε περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway Inc σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων είναι και το ίδρυμα του Bill και της Melida Gates.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Buffett στα πλαίσια του σχεδίου του να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε διάφορα ιδρύματα.
Σύμφωνα με την Berkshire, η 14η ετήσια δωρεά περιλαμβάνει 16,81 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας.
Με τα χρήματα αυτά το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει σε φιλανθρωπίες ο Buffett ξεπερνά τα 34,5 δισεκατομμύρια αφότου δεσμεύτηκε, το 2006, ότι θα μοιράσει τις μετοχές του.
Τα τέσσερα πέμπτα αυτής της δωρεάς πηγαίνουν στο Ίδρυμα Gates.
Τα υπόλοιπα στο Ίδρυμα Suzan Thomson Buffett –από το όνομα της εκλιπούσας συζύγου του– και σε άλλα ιδρύματα που διοικούνται από τα παιδιά του, τον Howard, τη Suzan και τον Peter.
Από το 1965 ο Buffett έχει μετατρέψει την Berkshire σε έναν κολοσσό στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως οι σιδηρόδρομοι BNSF, οι ασφάλειες αυτοκινήτων Geico και τα παγωτά Dairy Queen.
Μετά και τη νέα δωρεά, ο Buffett θα έχει στην κατοχή του το 15,7% της Berskhire, μολονότι έχει ήδη μοιράσει σχεδόν το 45% των μετοχών που είχε το 2006.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 87,5 δισεκ. δολάρια.
Στην κορυφή της λίστας του Forbes βρίσκεται ο Jeff Bezos, ο ιδιοκτήτης της Amazon, με 157,8 δισεκ. δολάρια.
Η Berkshire επένδυσε στην Amazon, για πρώτη φορά, στις αρχές της φετινής χρονιάς.
Οι Gates και τα ιδρύματα της οικογένειας Buffett συνήθως πωλούν τις μετοχές για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους, όπως επιθυμεί και ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης