Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Υποβάθμιση προβλέψεων για γερμανική οικονομία - Στο 0,6% η ανάπτυξη το 2019

Bundesbank: Υποβάθμιση προβλέψεων για γερμανική οικονομία - Στο 0,6% η ανάπτυξη το 2019
Η Bundesbank αναθεώρησε σήμερα επί τα χείρω τις προβλέψεις της για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για τη γερμανική οικονομία προχώρησε σήμερα (7/6/2019) η Bundesbank, επισημαίνοντας ότι οι βιομηχανικοί όμιλοι στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα υποστούν πλήγμα από την αδύναμη ζήτηση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.
Ειδικότερα, η γερμανική κεντρική τράπεζα αναμένει τώρα ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,6% για το 2019, πολύ χαμηλότερα από το 1,6% που προέβλεπε τον Δεκέμβριο και αναμένει ότι η ανάπτυξη θα ανακάμψει μόλις στο 1,2% την επόμενη χρονιά, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,6%.
«Η γερμανική οικονομία επί του παρόντος βιώνει μια σημαντική επιβράδυνση», ανέφερε η κεντρική τράπεζα στην εξαμηνιαία επικαιροποίηση των προβλέψεών της.
«Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση στη βιομηχανία, όπου αρχίζει να γίνεται εμφανής ο αντίκτυπος από την αναιμική αύξηση των εξαγωγών» επισημαίνεται επίσης.
Ο πληθωρισμός φέτος αναμένεται και πάλι να διαμορφωθεί στο 1,4%, αλλά δεδομένης της αδύναμης ανάπτυξης, η αύξησή του θα είναι πολύ πιο βραδεία σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης