Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ μίας συγχώνευσης Renault - Fiat Chrysler η γαλλική κυβέρνηση, αλλά με προϋποθέσεις

Υπέρ μίας συγχώνευσης Renault - Fiat Chrysler η γαλλική κυβέρνηση, αλλά με προϋποθέσεις
Υπέρ μίας συγχώνευσης Renault - Fiat Chrysler ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Τη θετική του στάση σε μία συγχώνευση μεταξύ των Renault και Fiat Chrysler Automobiles εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που πρέπει να διασφαλιστούν.
Θέλουμε αυτή τη συγχώνευση, αλλά όχι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Η απόκτηση θέσης για το κράτος στο διοικητικό συμβούλιο της νέας οντότητας είναι ένα δύσκολο σημείο στις συνομιλίες», ανέφερε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του RMC, σε μία περίοδο που το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας προετοιμάζεται για δεύτερο γύρο συζητήσεων σχετικά με τη συμφωνία.
Οι διευθυντές της Renault εξετάζουν λεπτομερώς μια προκαταρκτική συμφωνία συγχώνευσης, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης,.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Le Maire ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα επιδιώξει «τέσσερις εγγυήσεις» για τη συμφωνία Renault/Fiat, μεταξύ των οποίων την προστασία των γαλλικών θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση ότι η Γαλλία θα έχει καλή εκπροσώπηση στη νέα εταιρία και ότι η Renault/Fiat θα έχει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη των μπαταριών.
Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι εάν η συμφωνία προχωρήσει, το ποσοστό της Γαλλίας στη Renault θα μειωθεί στο 7,5% από το 15% σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης