Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2019 - Στις 49,4 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2019 - Στις 49,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανόα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,4 μονάδες, έναντι 53,1 μονάδων τον Απρίλιο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 52 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις παραγγελίες από το εξωτερικών υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Οκτώβριο του 2014, αντικατοπτρίζοντας τις παγκόσμιες εμποριές εντάσεις και τις ανησυχίες που υπάρχουν γύρω από το Brexit.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες επιχειρήσεις κατέγραψε πτώση για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, ενώ πτώση σημειώθηκε και στον υποδείκτη που αφορά την απασχόληση στον κλάδο.
«Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού, καθώς τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων δυσκόλεψαν τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα παραγωγής», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι «η τρέχουσα πτώση στην παραγωγή ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο και θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη της οικονομίας τους προσεχείς μήνες».
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις παραμένουν αισιόδοξες για το επόμενο διάστημα, καθώς ο σχετικός υποδείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, εν μέσω προσδοκιών ότι οι ανησυχίες για το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις θα υποχωρήσουν εν τέλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης