Τελευταία Νέα
Διεθνή

Thiam (Credit Suisse): Οι συγχωνεύσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τις Ευρωπαϊκές τράπεζες

Thiam (Credit Suisse): Οι συγχωνεύσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τις Ευρωπαϊκές τράπεζες
Τα αρνητικά επιτόκια έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, μέσα στο οποίο πολλές τράπεζες έχουν υποστεί μακροχρόνια πίεση
«Οι συγχωνεύσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τις Ευρωπαϊκές τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά επιτόκια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Tidjane Thiam λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν είναι λύση».
Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Blick am Sonntag ο Thiam υπογράμμισε πως «τα αρνητικά επιτόκια έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, μέσα στο οποίο πολλές τράπεζες έχουν υποστεί μακροχρόνια πίεση. Μια συγχώνευση ωστόσο δεν θα μπορούσε να διορθώσει τίποτα».
Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti , δήλωσε τον περασμένο μήνα μετά την ανακοίνωση της έναρξης των συνομιλιών για συγχώνευση των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank ότι η ενοποίηση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο παραμένει αναπόφευκτη.
Ωστόσο, ο Thiam δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας, η UBS και η Credit Suisse, θα γίνουν στόχοι εξαγοράς.
Ωστόσο, οι μέχρι τώρα αποτυχημένες συνομιλίες για συγχώνευση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Γερμανικών τραπεζών δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε συγχώνευσης με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης και της UBS.
Ο Thiam διευκρίνισε πάντως ότι δεν επικρίνει τις πολιτικές της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας (SNB), η οποία χρησιμοποίησε αρνητικό επιτόκιο για να αποδυναμώσει το ελβετικό φράγκο.
«Το μόνο που λέω είναι ότι τα αρνητικά επιτόκια έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία» υποστήριξε
Ο Thiam, βρίσκεται στο τιμόνι της ελβετικής Credit Suisse από το 2015, δήλωσε ότι τα βασικά του προβλήματα έχουν πλέον διευθετηθεί και η τράπεζα είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη μείωση του κόστους μέσω της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης