Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η επίλυση του Brexit πρέπει να αποτελέσει την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η επίλυση του Brexit πρέπει να αποτελέσει την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης
Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι η διαδικασία για την διαδοχή στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος δεν πρέπει να «εκφυλιστεί»
Στο γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος του Brexit αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης αναφέρθηκε σήμερα (30/5) ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία πολιτική που είναι υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξης που πραγματοποίησε στο Sky News, ο κ. Hammon δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον επόμενο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου εάν προωθεί εξελίξεις οι οποίες δεν είναι «υπέρ των βρετανικών συμφερόντων», διευκρινίζοντας πως «δεν είναι μία κίνηση που θα έκανα με ενθουσιασμό, αλλά τα εθνικά συμφέροντα θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω από τα συμφέροντα του κόμματος».
«Δεν πρόκειται να στηρίξω από επιλογή μία πολιτική που είναι υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος διευκρίνησε ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι υπέρ των βρετανικών συμφερόντων, θα αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την ενότητα της χώρας μας, την ασφάλειά μας και την οικονομία μας».
«Δε θα μπορούσα να στηρίξω μία κυβερνητική πολιτική η οποία έχει ως επιλογή μία έξοδο χωρίς συμφωνία», επεσήμανε ο κ. Hammond, για να προσθέσει πως «εάν βρεθώ μπροστά σε μία δύσκολή επιλογή, θα ενεργήσω με βάση αυτό που πιστέυω ότι είναι το καλύτερο για αυτή τη χώρα».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επίλυση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επικεντρώνεται στην πιθανότητα μη συμφωνίας».
Όσον αφορά την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ο κ. Hammond εξέφρασε την ελπίδα του ότι η διαδικασία διαδοχής «δε θα εκφυλιστεί σε έναν διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να κάνει τις μεγαλύτερες υποσχέσεις δαπανών».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης