Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reinhart (Harvard): Η Κίνα δεν θα πουλήσει τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ, αλλά θα μειώσει τις αγορές

Reinhart (Harvard): Η Κίνα δεν θα πουλήσει τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ, αλλά θα μειώσει τις αγορές
Τί εκτιμά για τις αγορές αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα μία οικονομολόγος του Harvard
Το Πεκίνο δεν αναμένεται να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ μέσω μαζικών πωλήσεων των κρατικών αμερικανικών χρεογράφων που έχει στην κατοχή του, εκτιμά η πολύ γνωστή οικονομολόγος του Harvard, Carmen Reinhart, εν μέσω πολύ κρίσιμων διαπραγματεύσεων των δύο κρατών για τις εμπορικές σχέσεις.
Ωστόσο, αναμένει ότι η κινεζική κυβέρνηση σταδιακά θα επιβραδύνει σημαντικά τις αγορές των Treasuries, προκειμένου να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της.
Όπως εξήγησε, μιλώντας σε event της Nomura, και το Πεκίνο θα υποστεί απώλειες αν πωλήσει τα κρατικά χρεόγραφα ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις αποδόσεις που θα εισπράξει αν τα διατηρήσει μέχρι την ωρίμανσή τους.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Λαϊκή Τράπεζα (PBoC) αγόρασε τα ομόλογα με μέση απόδοση 3,3%.
Αυτό αφήνει περιθώριο στο Πεκίνο να πουλήσει 700 δισεκ. δολάρια από το σύνολο των 1,1 τρισεκ. δολαρίων που κατέχει σε κρατικά αμερικανικά ομόλογα, επισημαίνεται.
Η PBoC άρχισε να μειώνει εκ νέου την έκθεσή της στα Treasuries τον περασμένο μήνα μετά από τρεις μήνες καθαρής συσσώρευσης.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μια δεκαετία, η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος ξένος αγοραστής κρατικού αμερικανικού χρέους.
Έως τα τέλη Μαρτίου 2019, κατείχε 1,12 τρισεκ. δολάρια σε Treasuries (16% εκ του συνόλου των 16,18 τρισεκ. δολαρίων κρατικού χρέους ΗΠΑ σε ομόλογα), έναντι ποσού – ρεκόρ ύψους 1,32 τρισεκ. στα τέλη του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης