Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Πολιτική αυτοκτονία για το Συντηρητικό Κόμμα ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Πολιτική αυτοκτονία για το Συντηρητικό Κόμμα ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορύσε να οδηγήσε σε «εξαφάνιση» του Συντηρητικού Κόμματος
Ως «πολιτική αυτοκτονία» χαρακτήρισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt ένα σενάριο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, αναφορικά με το μέλλον του Συντηρητικού Κόμματος.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε άρθρο του στην Telegraph πως «το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελέσει μία πολιτική αυτοκτονία για το Συντηρητικό Κόμμα», παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει και αυτήν την πιθανότητα στο τραπέζι.
«Ένας μελλοντικός πρωθυπουργός που θα οδηγήσει το Λονδίνο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς μία συμφωνία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μία πιθανή εξαφάνιση του κόμματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.
Παράλληλα, σε ξεχωριστές δηλώσεις που πραγματοποίησε νωρίτερα εντός της ημέρας, ο κ. Hunt τόνισε ότι η διεξαγωγή εκλογών θα αποτελούμε «τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αναφορικά με τις συνομιλίες ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, ο Βρετανός ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πρέπει να παρευρεθούν στις συνομιλίες και εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, καθώς και της Ουαλίας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κόμματος Brexit, Nigel Farage, δήλωσε ότι το Συντηρητικό Κόμμα είναι «εξαιρετικά διχασμένο», και ότι είναι απίθανο ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης