Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα – Προσωπικός θρίαμβος του Μητσοτάκη

tags :
Spiegel: Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα – Προσωπικός θρίαμβος του Μητσοτάκη
Η καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι 10 χρόνια μετά την κρίση οι ψηφοφόροι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν όσο αναμενόταν αναφέρει το Spiegel
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών διατυπώνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Tο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το 2015 ο θυμός που επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία για τα μέτρα λιτότητας έφερε στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυσε το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή.
Και τα δύο αυτά κόμματα όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα είδαν τα ποσοστά τους να καταρρέουν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.
Μάλιστα το Spiegel υποστηρίζει ότι κανείς δεν περίμενε η νίκη της ΝΔ να είναι τόσο μεγάλη στις ευρωεκλογές, ενώ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε τόσο στις περιφερειακές όσο και στις δημοτικές εκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ύστερα από τη θριαμβευτική νίκη της ΝΔ.
«Σε τι αποσκοπεί;
Η Ελλάδα πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα.
Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενισχύθηκαν λαϊκιστικές και εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.
Ποια συμπεράσματα εξάγονται από την έκβαση των εκλογών;
Πρώτον, οι εποχές στις οποίες κόμματα διασφάλιζαν εκλογικές νίκες με χρηματικά δωράκια, μέτρα και μη ρεαλιστικές υποσχέσεις έχουν περάσει.
Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε τους αντιπάλους του και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκη.
Τρίτον, ο πρωθυπουργός υπολόγισε λάθος το πολιτικό τίμημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Και τέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης.
Πτυχιούχοι, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες επωμίστηκαν τα βάρη της υψηλής φορολογίας, με την οποία επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα και χρηματοδοτήθηκαν οι προεκλογικές παροχές» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί προσωπικό θρίαμβο του Κ. Μητσοτάκη.
«Κατάφερε να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις των συντηρητικών, φιλελεύθερων και δεξιών ρευμάτων του κόμματος.
Στον προεκλογικό αγώνα απέφυγε μεγαλόστομες υποσχέσεις και επικεντρώθηκε σε θέματα, όπως φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.
Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα, αν θέλει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ένα περίπου μήνα μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές.
Η μόνη του ελπίδα τώρα είναι να σταθεί εμπόδιο στον στόχο ξασφάλισης της απόλυτης πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας.
Η καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης οι ψηφοφόροι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν τόσο όσο πολλοί προέβλεπαν.
Απεδείχθησαν πιο έξυπνοι από ότι αρκετοί περίμεναν.
Οι απλές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα δεν έχουν πια πέραση» τονίζει το δημοσίευμα.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης