Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leadsom (Βρετανία): Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - Θα στηρίξω το νέο σχέδιο May για το Brexit

Leadsom (Βρετανία): Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - Θα στηρίξω το νέο σχέδιο May για το Brexit
Η επικεφαλής του βρετανικού κοινοβουλίου τόνισε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι προτιμότερο από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τη στήριξή της απέναντι στη νέα Συμφωνία Απόσυρσης της πρωθυπουργού Theresa May εξέφρασε σήμερα (21/5) η επικεφαλής του βρετανικού κοινοβουλίου Andrea Leadsom, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι νέα συμφωνία πρέπει να διατηρεί την «ουσία του Brexit».
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, η κα Leadsom τόνισε ότι το νέο σχέδιο της πρωθυπουργού θα πρέπει να περιλαμβάνει «την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, την ανάκτηση του ελέγχου των νόμων της και τον τερματισμό της ελεύθερης μετακίνησης».
«Θα δεχθώ μία συμφωνία για το Brexit η οποία θα περιέρχει μία τελωνειακή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα επιτρέπει ακόμα στη Βρετανία να διαπραγματευτεί τις δικές της εμπορικές συμφωνίες», τόνισε η επικεφαλής του βρετανικού κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η τελωνειακή ένωση βρίσκεται εκτός συζήτησης».
Παράλληλα, η κα Leadsom εξέφρασε την ελπίδα της ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας μία συμφωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το πιο σημαντικό ζήτημα από όλα είναι να λάβει χώρα η αποχώρηση, καθώς η ίδια πιστεύει στη δημοκρατία και επιθυμεί να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.
Μάλιστα, η ίδια εξήγησε ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία είναι προτιμότερη απ' ότι η παραμονή στην ΕΕ μετά τις 31 Οκτωβρίου του 2019.
Σημειώνεται ότι η Theresa May αναμένεται να φέρει προς συζήτηση τη νέα Συμφωνία Απόσυρσης στο υπουργικό συμβούλιο αργότερα εντός της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης