Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump αναβάλλει για 6 μήνες τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

ΗΠΑ: Ο Trump αναβάλλει για 6 μήνες τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
Αναβάλλουν οι ΗΠΑ τη λήψη απόφασης σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων
Την αναβολή για έξι μήνες της απόφασης σχετικά με το εάν θα επιβάλει ή όχι δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και εξαρτήματα, αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/5/2019) ο Λευκός Οίκος.
Ο Trump είχε προθεσμία έως αύριο, Σάββατο, για να λάβει απόφαση σχετικά με τις συστάσεις του υπουργείου Εμπορίου για την προστασία της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ από εισαγωγές για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ο Trump ζήτησε από τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, Robert Lighthizer, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να υποβάλει μια έκθεση εντός 180 ημερών.
Όπως είπε, ορισμένες εισαγωγές αυτοκινήτων και φορτηγών έχουν αποδυναμώσει την οικονομία των ΗΠΑ και απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια.
«Αποφάσισα να ζητήσω από τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση συμφωνιών που προβλέπονται στο νόμο 19 USC 1862 (c) (3) (A) (i) για την αντιμετώπιση της απειλής της εθνικής ασφάλειας όσον αφορά τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ορισμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία και κάθε άλλη χώρα που ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος κρίνει κατάλληλη και να με ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αυτών εντός 180 ημερών.
Υπό τις σημερινές συνθήκες, η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη και κατάλληλη για την εξάλειψη της απειλούμενης ζημίας για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Trump.
Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο έχει εκφράσει την ισχυρή του αντίθεση στους δασμούς, όπως επίσης και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης