Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοέλιο: Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για επιστροφή της Πορτογαλίας στις αγορές πριν το 2013

Κοέλιο: Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για επιστροφή της Πορτογαλίας στις αγορές πριν το 2013
Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Πορτογαλία θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές νωρίτερα από το Σεπτέμβριο του 2013 παραδέχεται ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, σε άρθρο του στους Financial Times.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός εκφράζει, ωστόσο, την αισιοδοξία του ότι η Λισαβόνα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της, υπογραμμίζοντας ότι ίσως υπάρξουν ορισμένοι παράγοντες που δεν είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, οι οποίοι να επηρεάσουν τις εξελίξεις.
«Σε μια εποχή αβεβαιότητας δεν υπάρχουν εγγυήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Πάσος Κοέλιο, χαρακτηρίζοντας ως «ακλόνητη» τη δέσμευση της Πορτογαλίας να εφαρμόσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της δανειακής σύμβασης που έχει συνάψει με την τρόικα, ενώ απέρριψε τα σενάρια περί δεύτερου πακέτου στήριξης ή αναδιάρθρωσης του πορτογαλικού χρέους.
«Έχω αυτοπεποίθηση για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που προωθήσαμε και την δυνατότητά μας να επιστρέψουμε στις αγορές έγκαιρα εάν το εφαρμόσουμε», αναφέρει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, παραδεχόμενος, πάντως, ότι η Λισαβόνα ενδέχεται να ζητήσει περαιτέρω υποστήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης