Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Ευσεβής πόθος η ανατροπή του Brexit – Το δείχνει η πρωτιά του Farage

tags :
Die Welt: Ευσεβής πόθος η ανατροπή του Brexit – Το δείχνει η πρωτιά του Farage
Το κόμμα του Brexit φέρεται να είναι ο νικητής των ευρωεκλογών
Ευσεβή πόθο χαρακτηρίζει την ελπίδα να ανατραπεί η πορεία της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ η γερμανική εφημερίδα Die Welt με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που θέλουν το Κόμμα του Brexit του Nigel Farage να είναι πρώτο και νικητής των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
«Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους.
Ότι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Brexit, πόσα προβλήματα θα προκαλέσει» τονίζει η Die Welt, η οποία όμως και επικαλούμενη τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer που δείχνει ότι το κόμμα του Farage θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών, αναφέρει ότι «πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα».
«Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών.
Όχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Brexit δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί;
Όπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν πάνω απ’ όλα ευσεβής πόθος» υποστηρίζει η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης