Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως «ατυχές» το ενδεχόμενο να μην υπάρξει εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Την ελπίδα του ότι θα υπάρξει μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας εξέφρασε σήμερα (7/5) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ατυχές» το ενδεχόμενο να μην υπάρξει εν τέλει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο κ. Mnuchin δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα «πήγαν ουσιαστικά προς τα πίσω» τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι ολόκληρη η αμερικανική ομάδα είναι αποφασιμένη να συστήσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να προχωρήσει με τους νέους δασμούς εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Κίνα μέχρι την Παρασκευή.
«Θα ήταν ατυχές εάν δε μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Mnuchin, ο οποίος πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προσθέτοντας ότι «η αμερικανική ομάδα ελπίζει ότι θα ολοκληρώσει τη συμφωνία με την Κίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι διατεθειμένη «να διαπραγματευτεί το να πραγματοποιήσει βήματα προς τα πίσω», προσθέτοντας παράλληλα ότι «είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις εάν οι Κινέζοι αλλάξουν τη θέση τους».
Από την πλευρά του, ο κ. Lighthizer δήλωσε ότι η Κίνα «αρνείται» να δεσμευτεί στις τρέχουσες εμπορικές συνομιλίες, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι νέοι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την ερχόμενη Παρασκευή (10/5).
«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας περίπου, έχουμε δει μία διάβρωση των δεσμέυσεων της Κίνας, θα έλεγα μία υποχώρηση από τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη γίνει, κατά την κρίση μας», ανέφερε ο κ. Lighthizer, προσθέτοντας ότι δε γνωρίζει γιατί άλλαξε η στάτη του Πεκίνου.
Ωστόσο, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ διευκρίνησε και αυτός με τη σειρά του ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίν θα συνεχιστούν κανονικά και αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη (9/5).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης