Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit εξετάζει η May για να αρθεί το αδιέξοδο

Telegraph: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit εξετάζει η May για να αρθεί το αδιέξοδο
Στον σχεδιασμό του σεναρίου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, στην περίπτωση που την αναγκάσει το κοινοβούλιο, φέρεται να έχει προβεί η Theresa May, σύμφωνα με την Daily Telegraph
Στον σχεδιασμό του σεναρίου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, στην περίπτωση που την αναγκάσει το κοινοβούλιο, φέρεται να έχει προβεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, όπως αναφέρει σημερινό (6/5/2019) δημοσίευμα της «Daily Telegraph».
Όπως μεταδίδει το «Reuters», η May ελπίζει να βρεθεί ένας τρόπος να περάσει η Συμφωνία Αποχώρησης χωρίς να χρειαστεί νέο δημοψήφισμα, αλλά οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού στην στρατηγική εξόδου δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία.
Η «Telegraph» σημειώνει ότι η May είχε συνομιλίες με αξιωματούχους και υπουργούς για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος που θα δώσει στους ψηφοφόρους την επιλογή μεταξύ της αποχώρησης από την ΕΕ με συμφωνία, της αποχώρησης χωρίς συμφωνία ή της καμίας αποχώρησης.
Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, που υποστηρίζουν ότι το σχέδιο για το δημοψήφισμα θα προχωρήσει μόνο εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς και εάν η πλειοψηφία του κοινοβουλίου τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός νέου δημοψηφίσματος.
Η «Telegraph» αναφέρει ότι μια πηγή στο γραφείο της May αρνήθηκε ότι υπήρξε συνάντηση για να συζητηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Η May έχει αντιταχθεί δημοσίως σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει πει ότι εάν οι συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα αποτύχουν, το Κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει επί μιας σειράς επιλογών για το πώς να επιλυθεί το αδιέξοδο, αλλά αυτές οι επιλογές δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα.
Οι συνομιλίες με το κόμμα των Εργατικών αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά αύριο, Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης