Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι φυλακίζει μουσουλμάνους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα πρότυπα των Ναζί

tags :
Reuters: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι φυλακίζει μουσουλμάνους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα πρότυπα των Ναζί
Ο Αμερικανός υφ. Άμυνας δηλωσε οτι 3 εκατ. Ουιγούροι μουσουλμάνοι είναι φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης 
Μετά τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας η Ουάσιγκτον ξαναχτυπά και κατηγορεί το Πεκίνο για κατασκευή στρατοπέδων κράτησης κινέζων μουσουλμάνων της φυλής των Ουιγούρων.
Σύμφωνα με το Reuters, πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι βρίσκονται σε "στρατόπεδα συγκέντρωσης" στην Κίνα, που ανήκουν κυρίως στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουϊγούρων.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Randall Schriver, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνος για την χάραξη πολιτικής στην Ασία, γεγονός που αναμένεται να «αναθερμάνει» τις κακές σχέσεις των δύο χωρών μετά τον ανελέητο εμπορικό πόλεμο δεδομένου ότι χρησιμοποίησε τον όρο «στρατόπεδα συγκέντρωσης» που παραπέμπει στη ναζιστική Γερμανία.
Το Πεκίνο, που είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητο» στις διεθνείς επικρίσεις περιγράφει τους χώρους αυτούς ως «κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης» με στόχο την εξάλειψη της απειλής του ισλαμικού εξτρεμισμού.
ωστόσο, πρώην κρατούμενοι έχουν δηλώσει στο Reuters ότι βασανίζονται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στα στρατόπεδα, ότι στοιβάζονται σε κελιά και υποβάλλονται σε βάρβαρο καθημερινό πρόγραμμα που έχει οδηγησει πολλούς στην αυτοκτονία.
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας χρησιμοποιεί τις δυνάμεις ασφαλείας για να συλλαμβάνει και να φυλακίζει μαζικά κινέζους μουσουλμάνους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης» ανέφερε ο Schriver σε μια ενημέρωση του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον στρατό της Κίνας λέγοντας ότι στα στρατόπεδα αυτά θα μπορούσαν να είναι ακόμη και 3 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Pompeo χρησιμοποίησε ωστόσο τον όρο «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» για να περιγράψει τις τοποθεσίες και είπε ότι η κινεζική δραστηριότητα «θυμίζει τη δεκαετία του 1930».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλλει κυρώσεις στην Κίνα και σε ανώτερους αξιωματούχους της επαρχίας Xinjiang, που κατοικείται από μουσουλμάνους Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές εθνοτικές μειονότητες. Η Κίνα απάντησε ότι θα επιβάλλει κι αυτή με τη σειρά της κυρώσεις προς τις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον ακολουθήσει τέτοια πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης