Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Αν η αριστερά κερδίσει, η ΕΕ θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο - Προς συμμαχία με Orban

tags :
Salvini: Αν η αριστερά κερδίσει, η ΕΕ θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο - Προς συμμαχία με Orban
Η πολιτική τάξη της ΕΕ είναι κουρασμένη και ανίσχυρη υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Την προοπτική να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών άφησαν ανοιχτή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες το βράδυ στη Βουδαπέστη μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα με τον ένα να αποδίδει τα εύσημα στον άλλο.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
«Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας καλωσόρισε τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών και έγινε σαφές:
Ο ένας βρήκε τον άλλον.
Οι ηγέτες του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Ευρώπη θέλουν να κυριαρχήσουν πολιτικά στην ήπειρο» αναφέρει η Die Welt.
«Η διάθεση ήταν πράγματι υπέροχη μεταξύ των δύο εκπροσώπων του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Ευρώπη: ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε αμοιβαίους επαίνους και προφανώς είδαν μόνο ένα μεγάλο, πρωταρχικό πρόβλημα στην Ευρώπη.
Ότι η ΕΕ δεν είναι υπό την ηγεσία ανδρών όπως αυτοί», τονίζει η Die Welt.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους ο Orban εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με «δυναμικούς, ζωντανούς τύπους», είπε ότι «η πολιτική τάξη της ΕΕ είναι κουρασμένη και ανίσχυρη», εξέφρασε  την ελπίδα ότι «θα βγουν νέες δυνάμεις που θέλουν να κάνουν κάτι να συμβούν» και κατέληξε λέγοντας πως «η Ευρώπη χρειάζεται τον Matteo Salvini».
Από την πλευρά του ο Salvini αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να συσπειρώσει τα εθνικιστικά – ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και να συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των λαών και των εθνών, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει ακόμα πόσα κόμματα θα ενταχθούν στη νέα συμμαχία .
«Αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε πολύ ισχυροί, γιατί αν η αριστερά κερδίσει, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο» τόνισε ο Salvini, υποστηρίζοντας πως οι απόψεις του αντιπροσωπεύουν μια νέα «εναλλακτική για την Ευρώπη».
Μάλιστα ο Salvini ευχαρίστησε τον Orban για τις «υπέροχες απόψεις» του στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, στην οποία άσκησε κριτική στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επειδή επιθυμεί να συνεργαστεί με αριστερούς και φιλελεύθερους.
Και το ερώτημα κατά τη Die Welt είναι αν Salvini – Orban θα ενώσουν τις δυνάμεις τους.
«Ήταν σαφές μετά από σχεδόν μια ώρα συνέντευξης τύπου:
Οι δύο άνδρες δεν μπορούν να φανταστούν τίποτα καλύτερο από το να κάνουν πολιτική μαζί.
Και οι δύο πολιτικοί τόνισαν ότι θα ήταν πολύ καλύτερα εάν το ΕΛΚ γινόταν όπως αυτοί .
Για παράδειγμα, στη μεταναστευτική πολιτική, στην οποία και οι δύο ακολουθούν σκληρή πορεία» αναφέρει η Die Welt προσθέτοντας πως ο Salvini τόνισε πως αν το ΕΛΚ αγκαλιάσει τις απόψεις του Orban θα ήταν χαρά να συνεργαστεί μαζί του ενώ ο Orban δήλωσε ότι το ΕΛΚ πρέπει να συμπεριλάβει τις απόψεις του Salvini.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης