Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεικτά τα στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης τον Απρίλιο 2019

ΗΠΑ: Μεικτά τα στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης τον Απρίλιο 2019
Μεικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ
Μεικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (1/5/2019) για τον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, στοιχεία που ανακοίνωσε η ΙHS Markit έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατέγραψε ήπια επιτάχυνση τον Απρίλιο του 2019, ενώ, στον αντίποδα, στοιχεία του ISM έδειξαν σημαντική επιβράδυνση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 52,6 μονάδες τον Απρίλιο, από 52,4 τον Μάρτιο.
Παράλληλα, επιτάχυνση από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου σημείωσε και η αύξηση στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες, ενώ οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τριών προηγούμενων μηνών.
«Αν και ο δείκτης PMI κινήθηκε υψηλότερα τον Απρίλιο, η έρευνα δείχνει ότι η μεταποίηση συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στην οικονομία στην αρχή του δεύτερου τριμήνου, αν και με έναν πιο μετριοπαθή ρυθμό συρρίκνωσης», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson, σχολιάζοντας την έκθεση.
«Τα στοιχεία έρχονται να εντείνουν τις ενδείξεις ότι η οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί μετά το ισχυρότερο από ό,τι αναμενόταν ξεκίνημα του έτους», πρόσθεσε ο Williamson.
Από την άλλη, ξεχωριστά στοιχεία του ISM έδειξαν ότι ο δείκτης για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στις 52,8 μονάδες τον Απρίλιο -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016- από 55,3 τον Μάρτιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης