Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά δύο μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 53,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά δύο μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 53,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης PMI του μεταποιητικού κλάδου της Μεγάλης Βρετανίας απομακρύνθηκε από τα υψηλά ενός έτους στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/5) στοιχεία της Markit, μετά την ισχυρή επιτάχυνση που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 53,1 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018.
Οι υποδείκτες που αφορούν την παραγωγή του κλάδου, τις νέες παραγγελίες και τις αγορές αναπτύχθηκαν με βραδύτερους ρυθμούς τον περασμένο μήνα, γεγονός που οδήγησε σε απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο.
«Η ανάκαμψη στον μεταποιητικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε στην αρχή του δευτέρου τριμήνου», σχολίασε ο διεθυντής της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι «η αύξηση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών επιβραδύνθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει περικοπή θέσεων εργασίας για τρίτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η τάση στις νέες εξαγωγικές δραστηριότητες ήταν ιδιαίτερα αδύναμη, καθώς η υψηλότερη αποθήκευση και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης οδήγησαν σε μειωμένη ζήτηση από βασικές αγορές όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και Κίνα».
«Υπήρχαν επίσης αναφορές ότι οι πλετάτες από το εξωτερικό απαναπροσανατολίζουν πλέον τις αλυσίδες εφοδιασμού μακριά απαό το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το Brexit», καταλήγει ο διευθυντής της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης